Zdravo svima! Nov sam na forumu i jako mi je drago što sam uopšte saznao za ovaj program preko drugara iz AC Novi Pazar.
Naime, vidim da se na ovom forumu izlažu ideje korisne za zajednicu pa sam tako i došao na jednu.
Inače sam još uvek student, ali se u slobodno vreme bavim fotografijom, videografijom i vođenjem društvenih mreža za svoje klijente, a između ostalog se bavim tim istim radom na različitim veseljima. Sve to radim ortački sa prijateljem koji je iskusan u tom polju rada.
Mi smo došli na ideju da napravimo program, to jest, terenski studio u kojem bismo obučavali mlade ljude kako da snimaju i fotkaju.
Te mlade ljude obuhvataju đaci kojima je potrebno znanje iz oblasti videa i fotografije i studenti koji studiraju, na primer grafički dizajn da ih dodatno obučimo da koriste tu opremu.
Nabavili bismo opremu na kojoj bi oni mogli da se uče i vodili bi ih sa nama na razne proslave kako bi videli kako izgleda i ta strana fotografskog i snimateljskog posla, pa možda jednog dana reše da započnu i neki svoj posao.
Ideja se javila kada smo shvatili da ljudi uviđaju razliku između fotografije sa smartfona i sa fotoaparata, a takođe smo uvideli da u isto vreme sve više ljudi korosti smartfone da zabeleži bitne momente, a naša najveća želja je da pokušamo da očuvamo fotografski zanat i da mlade ljude naučimo nekim za njih novim, starim stvarima.